Uw dier onze zorg!
Bel ons: 0545-481666
voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaarChippen


Jaarlijks lopen er in Nederland jaarlijks duizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel daarvan vind de weg naar huis niet meer terug. Veel van deze dieren komen gelukkig via bijvoorbeeld de dierenambulance terecht in een dierenopvang.
Helaas zijn niet alle dieren die hier terecht komen gechipt en is het vrijwel onmogelijk om de eigenaar terug te vinden. Een bandje met een adreskokertje of penning lijkt een mooie oplossing, echter gaan deze nog regelmatig verloren. Gelukkig hebben we daarom nu de elektronische chip.
Iedere chip heeft een uniek nummer wat gekoppeld word aan 1 dier. Dit nummer wordt via internet geregistreerd aan uw adresgegevens en de gegevens van het dier. Wanneer het dier weg loopt of bijvoorbeeld gestolen wordt kan men via een chipreader dit unieke nummer aflezen. Via speciale databases of internet kan worden nagegaan van wie het huisdier is. Zo komt deze dus altijd bij de goede eigenaar weer terecht. Wel is het hierbij natuurlijk belangrijk dat wanneer u verhuist of een ander telefoonnummer krijgt u dit wijzigt in de database.

Verplicht.
Vanaf 1 april 2013 is het wettelijk verplicht om honden die na 1 april 2013 geboren of ingevoerd in Nederland zijn te identificeren (chippen) en te registreren. Pups moeten binnen 7 weken na hun geboorte verplicht worden gechipt.
Ook wanneer u naar het buitenland gaat met uw huisdier moet hij verplicht gechipt zijn. Mocht uw huisdier in het buitenland kwijt raken kan ook daar de chip afgelezen worden en de gegevens van de eigenaar erbij gezocht worden.

Kattenluikje.
Er zijn tegenwoordig zelf kattenluikjes op de markt die werken op chip. U registreert de chip van uw eigen kat in dit kattenluikje waardoor hij/zijn hier via naar buiten kan. Andere katten kunnen dus niet binnen komen omdat zij of niet geregistreerd of geen chip bezitten.