Uw dier onze zorg!
Bel ons: 0545-481666
voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaarVaccineren


Als pup vaccineren we onze hond en dit herhalen we daarna jaarlijks. Waarom is dit zo belangrijk?

Om de pup goed te beschermen tegen verschillende ziekten, wordt deze op 6, 9 en 12 weken leeftijd geënt. De enting gebeurt dus 3 keer.

De hond komt op 1 jarige leeftijd opnieuw op de praktijk voor zijn cocktail. Deze herhaling is jaarlijks nodig om de weerstand tegen deze ziektes op peil te houden. Wanneer deze herhaling niet gedaan wordt zal de opgebouwde weerstand verminderen en zelfs verdwijnen en is de hond niet meer beschermd tegen deze ziektes.

Wat er na een vaccinatie gebeurt, lijkt op wat er gebeurt na het doormaken van een ziekte.
Tijdens de vaccinatie spuiten we verzwakte levende of gedode ziekteverwekkers in. Hierdoor wordt er door het lichaam weerstand (immuniteit) opgebouwd tegen deze ziekten. Zal het dier in aanmerking komen met de ziekte dan heeft het daar afweerstoffen voor opgebouwd waardoor de hond niet ziek zal worden.
Waar enten we tegen?

  • 6 weken: Hondenziekte, Hepatitis (leverziekte) en Parvo.
  • 9 weken: Leptospirose (ziekte van weil) en Parvo.
  • 12 weken: Hondenziekte, Hepatitis, Parvo, Leptospirose.
  • 1 jaar: Hondenziekte, Hepatitis, Parvo, Leptospirose.
  • 2 jaar: Leptospirose
  • 3 jaar: Leptospirose
  • 4 jaar: Hondenziekte, Hepatitis, Parvo, Leptospirose.

Enzovoorts.

Sommige ziekten hoeven dus maar 1 keer in 3 jaar te worden geboosterd omdat hier een langere immuniteit voor opgebouwd wordt.

Indien de hond naar het pension moet of op (puppy)cursus gaat is het aan te raden, en soms zelfs verplicht, om de aparte kennelhoest enting toe te dienen. Deze moet ook jaarlijks herhaald worden. Deze geeft extra bescherming tegen kennelhoest.
Wanneer de hond mee gaat op vakantie of de grens overgaat, moet deze verplicht Rabiës (hondsdolheid) geënt zijn. Deze enting hoeft maar 1 keer in de 3 jaar herhaald te worden.