Uw dier onze zorg!
Bel ons: 0545-481666
voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaarVlooien en teken


De vlo is de meest voorkomende parasiet bij honden. Deze insecten die tot 3,5 mm groot kunnen worden, voeden zich met bloed van hun gastheren (dier en mens). Voor elke vlo op uw huisdier liggen er 20 keer zoveel vlooieneieren en larven in de directe omgeving op de loer.

De ongemakken voor onze hond.

Het speeksel van de vlo (geïnjecteerd voor er bloed word gezogen om te voorkomen dat het bloed stolt), kan huidallergieën veroorzaken. Vlooienbeten veroorzaken erge jeuk waardoor de dieren zichzelf gaan krabben en bijten. De huid word rood, infecteert en er is haarverlies. De huidletsels vind je vooral op de rug, aan de staartbasis, de buik en aan de binnenkant van de poten. Bij een ernstige infectie kunnen de aanwezige vlooien bij pups zoveel bloed opzuigen, dat de dieren aan bloedarme gaan lijden en zelf kunnen overlijden. Daarnaast kan de vlo ook de hondenlintworm overbrengen.

Ook in de winter is het belangrijk om te blijven ontvlooien. Vlooien houden namelijk geen winterslaap. Integendeel, in de warmte van uw huis vormen ze een echte plaag voor uw hond.
Bovendien kan uw dier ook buitenshuid op elk moment besmet raken door contact met andere huisdieren, zomer en winter!

Teken.

Teken behoren tot de spinachtige en komen over heel de wereld voor. Om zich te kunnen ontwikkelen hebben ze 3 gastheren nodig. Dit wil zeggen dat ze op 3 verschillende dieren bloed moeten gaan zuigen. Dit kunnen wilde dieren zijn, maar ook huisdieren en zelfs de mens.

De teek wacht geduldig af tot er een gastheer passeert, vervolgens laat ze zich op de gastheer vallen en hecht ze zich vast met haar bijtsnuit zodat ze bloed kan zuigen. Dan zwelt ze langzaam op tot ze volgezogen is en de grootte bereikt van een koffieboon.
De hond kan besmet raken met verschillende ziekten tijdens de bloedmaaltijd van de teken.
Daarom is het belangrijk dat u een antiparasitair middel gebruikt dat tegen vlooien en teken werkt.

De verschillende antiparasitaire middelen.

Om uw hond te kunnen behandelen tegen parasieten, kunt u gebruik maken van tabletten, pipetten of halsbanden. De tabletten en pipetten hebben een werking van 4 tot 12 weken en de halsbanden een werking van 6 tot 9 maanden. Let wel, niet elk middel pakt vlooien en teken aan.
Al deze middelen zijn op onze locaties verkrijgbaar.